lördag 29 september 2012

Artikel i Aftonbladet om Hannah Graafs förlossning då epiduralen sattes fel

Idag är det en artikel i Aftonbladet om Hannah Graafs förlossning för tio veckor sedan, då epiduralen sattes fel och hon fick en så kallad durapunktion.  Artikeln handlar om hur sjuk hon blev men att hon nu mår bättre. Enligt artikeln lider hon fortfarande  av  huvudvärk och ömhet i ryggen.

Jag bifogar artikeln:

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article15523264.ab

Jag hoppas innerligt  att det går bra för henne och att huvudvärken och ömheten i ryggen går över så småningom.

I onsdags var det ett väldigt intressant program på Uppdrag granskning om brister i förlossningsvården. De skador som det handlade om i det här programmet var sfinkterruptur och om hur de skadade  kvinnorna har svårt att få hjälp i sjukvården.

Bifogar länkar:

http://www.svt.se/ug/allvarliga-forlossningsskador-syns-inte-i-journalerna

http://www.svt.se/ug/kliniker-belonas-om-de-inte-rapporterar-forlossningsskador

Jag har tidigare fått en kommentar på bloggen från en kvinna "Valkyria" som hade en sådan skada och hon hade förutom fysiska problem efter sin förlossning även svårigheter att få ersättning från patientförsäkringen. Precis som jag och andra kvinnor som har skadats  av epidural vid våra förlossningar som inte heller får ersättning från patientförsäkringen.

Varför är bevisbördan så oerhört stor för oss?  Det är en omöjlig uppgift att bevisa ett orsakssamband.

Varför har vi så svårt att få hjälp?

Vi kvinnor åkte bara in till BB för att föda våra efterlängtade barn och har blivit så svårt skadade vid våra förlossningar och vi får klara oss helt själva efteråt.

Det kan inte vara rätt. Varför tas vi inte på allvar?


1 kommentar:

 1. Ur Intyg 2011 från neurologen angående sjukdom:
  Anita har alltsedan en epiduralbedövning i början av 90-talet upplevt motorisk och sensorisk nedsättning i nedre extremiteter. Under senare år har det tillkommit extrapyramdiala symptom där kliniken sammantaget med resultat av DAT scan ger underlag för bi-diagnosen Parkinsons sjukdom."
  Jag träffade en 48 årig kvinna som var både förlamat och utan känsel i båda benen under 5 år efter en diskbråck operation. Kvinnan fick inopererat en tråd subkutant och till rygg-raden för att kunna stimmulera vid smärta postoperativt. När hon vaknade från narkos så hade hon ingen känsel och ingen motorik kvar.
  Efter 5 år i rollstolen så fick hon en reha-bilitering med hjälp av min metod: EBDMS-IPC, som är baserat på 3 Nobell Pris från 1998. Metoden är en icke invasiv behandling, som består av en DATOR BASERAD INTERMITTENT PNEUMATISK COMPRESSION. Efter 3 veckor behandling kom tillbaka känsel i båda fötter och efter sammanlagt 2 månaders behandling, en gång om dagen,kom tillbaka även motoriken. Det fins VIDEO från hela rehab.
  Jag rehabiliterade även PARKINSSON med god resultat.
  Just nu rehabiliterar jag Christina H, som har hjärnskada i 2 år och ingen motorik.Se artikel från DN från 27 januari 2013.

  SvaraRadera