onsdag 30 mars 2011

Det finns fler fall av skador efter epidural

Idag var jag med om något väldigt märkligt.

När jag åkte färdtjänst så frågade taxichauffören vad jag har för sjukdom och jag berättade att jag har som MS och Parkinsons sjukdom. Allting började med en epidural men att jag har blivit bättre efter att jag började med en parkinsonmedicin.

Hör och häpna, då berättade han att han känner en kvinna som först blev  diagnostiserad för MS fast det inte var det och sedan hade hon fått som Parkinsons sjukdom också och äter nu parkinsonsmedicin och mår bättre än innan hon började med medicinen.
Det utlösande till hennes sjukdom var också en epidural.

Det här hände för c 15 år sedan i London och han sa att hon hade fått ersättning från patientförsäkringen.

Alltså exakt samma skadeutveckling som jag har haft!

Utöver den kvinna som jag har berättat om tidigare så känner jag en kvinna till som har konstiga symtom och i hennes fall började det också med en epidural vid förlossning 2003. Det hände en massa konstiga saker under förlossningen och hon var fruktansvärt sjuk efteråt och var sängliggande i fyra månader och sedan har det bara byggts på. Hon är sjuk men har haft svårt att få komma till en neurolog eftersom hon inte har lika tydliga neurologiska symtom som jag har men någonting  startade i hennes kropp också  i samband med epiduralen.

Hon har gjort en anmälan om patientskada till PSR men även hon fick avslag för att skadan inte kunde undvikas.

Sedan känner jag till en kvinna som jag hade kontakt med för ganska många år sedan som efter en operation med epidural blev väldigt sjuk. Hon hade som en blandning av mina symtom och den andra kvinnans symtom som jag har berättat om tidigare. Alltså både förlamning, hon åkte rullstol och svår kronisk smärta så hon hade en smärtpump inopererad i ryggen.

Enligt uppgift fick hon c 15.000 kr från patientförsäkringen.  

15.000 kr  för ett helt liv förstört för henne och hennes familj!

Därigenom ingår hon troligtvis i patientförsäkringens statistik över utbetalda ersättningar och höjer upp deras statistik över godkända patientskador med utbetald ersättning.

Jag har varit ute och googlat på epiduralskador och då kommit till ett forum som heter Familjeliv. Om man söker på ordet epidural eller ryggbedövning i sökrutan så kommer det upp flera berättelser från kvinnor som uppvisar skaderelaterade symtom efter epidural.

En kvinna hade någon månad efter förlossningen väldigt svårt att komma igång att gå efter att hon legat, benen ville inte riktigt komma igång. Det tog c en halvtimme om jag minns rätt nu. Det låter oroväckande tycker jag. Det var även flera kvinnor som uppvisade oroväckande symtom. Det här var nyligen, flera stycken under 2010 och något fall något år tidigare.

Så en väldigt intressant fråga är, hur många finns det därute som har skador efter epidural/ryggbedövning eller lumbalpunktion?

Hur många kan det vara som har fått "fel diagnos" typ MS eller Parkinsons sjukdom bara för att symtomen överensstämmer med dessa sjukdomar fast det egentligen är epiduralen som har ställt till det i kroppen? Kanske vandrar de runt i sjukvården och får ingen eller fel diagnos och ingen hjälp och inte heller ersättning från patientförsäkringen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar